Spišský hrad je opäť prístupný verejnosti

12.10.2005 Levoča

Spišské Podhradie 12. októbra (TASR) - Spišský hrad je odo dneška opäť prístupný verejnosti. Uplynulý mesiac patril filmárom, ktorí v hradnom komplexe i v je...
Spišské Podhradie 12. októbra (TASR) - Spišský hrad je odo dneška opäť prístupný verejnosti. Uplynulý mesiac patril filmárom, ktorí v hradnom komplexe i v jeho okolí nakrúcali film Posledná légia. \"Časť filmových kulís - románske predhradie už demontovali, na dolnom nádvorí kulisy zostali, keďže filmári ešte robia dokrútky, \" uviedol pre TASR marketingový manažér Spišského múzea v Levoči Kamil Tomčofčík.

Vstupné zostáva nezmenené do konca sezóny, teda do novembra. Zmenili sa však návštevné hodiny. Hrad je otvorený od 9.00 do 18.00 hodiny, s posledným vstupom o 17.00 hodine. Záujemcom odporúčajú využiť hlavnú vstupnú bránu od Dreveníka a priľahlé parkovisko. Zároveň múzeum ako správca hradu žiada návštevníkov a porozumenie počas demontáže filmových kulís.
Návštevnosť Spišského hradu počas tejto sezóny bude pravdepodobne nižšia než vlani, keďže hrad pre filmovanie uzatvorili. V hlavnej letnej sezóne, od mája do augusta však zavítalo na Spišský hrad, zapísaný v Zozname pamiatok UNESCO, viac ľudí než vlani v rovnakom období.
 

Vyberte región

mark